• itulau_fanua

PULEGA LE SUA MA LE EA I LE POTU MAMA

pulea potu mama
potu mama inisinia

O le puipuiga o le si'osi'omaga o lo'o fa'atauaina atili, aemaise lava i le si'itia o le tau puao.Enisinia potu mama o se tasi lea o faiga puipuia o le siosiomaga.E faʻafefea ona faʻaogaina le inisinia potu mama e fai ai se galuega lelei i le puipuiga o le siosiomaga?Sei o tatou talanoa e uiga i le pulea i le inisinia potu mama.

Puleaina le vevela ma le susū ile potu mama

O le vevela ma le susu o avanoa mama e masani lava ona fuafua e faʻavae i luga o manaʻoga faʻagasologa, ae pe a faʻataunuʻuina manaʻoga faʻagasologa, e tatau ona amanaia le mafanafana o tagata.Faatasi ai ma le faʻaleleia atili o manaʻoga o le mama o le ea, o loʻo i ai se faʻasologa o manaʻoga sili atu mo le vevela ma le susu i le faagasologa.

I le avea ai o se taʻiala lautele, ona o le faʻateleina o le saʻo o le gaioiga, o manaʻoga mo le fesuiaiga o le vevela o loʻo faʻaitiitia ma laʻititi.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le lithography ma le faʻaalia o le faʻagasologa o le gaosiga faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia, o le eseesega i le faʻalauteleina o le vevela i le va o tioata ma silicon wafers o loʻo faʻaaogaina e fai ma mea ufimata ua amata ona laʻititi.

O se fa'ama'i fa'asilikoni ma le lautele o le 100 μm e mafua ai le fa'alauteleina o le laina ole 0.24 μm pe a si'itia le vevela ile 1 tikeri.O le mea lea, o le vevela faifai pea o le ± 0.1 ℃ e manaʻomia, ma o le maualuga o le susu e masani ona maualalo aua a maeʻa le afu, o le a faʻaleagaina le oloa, aemaise lava i faleaoga semiconductor e fefefe i le sodium.O lenei ituaiga mafutaga faaleaoaoga e le tatau ona sili atu i le 25℃.

O le tele o le susu e mafua ai le tele o faafitauli.Pe a sili atu le susu i le 55%, o le a faʻapupulaina le paʻu o le paipa vai malulu.Afai e tupu i masini saʻo poʻo taʻavale, e mafai ona mafua ai faʻalavelave eseese.A o'o ile 50% ole susū, e faigofie ona ele.E le gata i lea, pe a maualuga tele le susu, o le efuefu o loʻo pipii i luga o le silicon wafer o le a faʻapipiʻiina faʻamaʻi i luga o le fogaeleele e ala i mole mole vai i le ea, lea e faigata ona aveese.

O le maualuga o le susū, o le faigata foi lea ona aveese le pipii.Ae peitaʻi, pe a oʻo i lalo ifo o le 30% le susu, e faigofie foʻi ona faʻapipiʻi meaʻai i luga o le fogaeleele ona o le gaioiga o le eletise eletise, ma o le tele o masini semiconductor e faigofie ona malepelepe.O le maualuga maualuga o le vevela mo le gaosiga o faʻamaʻi silicon e 35-45%.

Omiga o le eapuleai totonu o le potu mama 

Mo le tele o avanoa mama, ina ia puipuia ai le faʻaleagaina o fafo mai le osofaʻiga, e tatau ona faʻatumauina le mamafa i totonu (static pressure) maualuga atu nai lo le mamafa i fafo (static pressure).O le tausiga o le eseesega o le mamafa e tatau ona mulimulitaʻi i mataupu faavae nei:

1. O le mamafa i nofoaga mama e tatau ona maualuga atu nai lo le mea e le mama.

2. O le mamafa i avanoa e maualuga le mama e tatau ona maualuga atu nai lo le i totonu o avanoa lata ane e maualalo le mama.

3. O faitotoa i le va o potu mama e tatau ona tatala agai i potu e maualuga le mama.

O le tausiga o le eseesega o le mamafa e faʻalagolago i le aofaʻi o le ea fou, lea e tatau ona mafai ona totogi ai le faʻafefe o le ea mai le va i lalo o lenei eseesega o le mamafa.O le uiga faʻaletino o le eseesega o le mamafa o le tetee atu lea o le leakage (poʻo le infiltration) ea tafe i va eseese i totonu o potu mama.


Taimi meli: Iul-21-2023